Roze lintje

Ook in 2016 is het roze lintje voor goede borstkankerzorg ontvangen van de Borstkankervereniging Nederland (BVN). Het gloednieuwe samenwerkingsverband van Ziekenhuis Amstelland en VUmc Cancer Center voldoet daarmee aan de criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg en behoort tot de 83 ziekenhuizen (van de 88) in Nederland die het lintje hebben behaald. Dit geeft aan dat het centrum zowel op basis van patiëntervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) stelt criteria in de Monitor Borstkankerzorg die ieder jaar worden aangepast. Deze criteria zijn bedoeld om de borstkankerzorg in Nederland te optimaliseren. Over de periode 2014-2015 was er speciale aandacht voor de informatievoorziening omtrent medisch wetenschappelijk onderzoek (trials) en daarmee het benutten van patiënten deelname. Een van de nieuwe criteria van de Borstkankervereniging is namelijk deelname aan wetenschappelijk onderzoek, want dit draagt bij aan de vooruitgang van de borstkankerzorg.

Het behandelend team van Ziekenhuis Amstelland en VUmc Cancer Center zijn met recht trots op het roze lintje, dat al voor het zevende jaar achtereen is behaald. Het ziekenhuis streeft naar uitstekende borstkankerzorg, een vriendelijke patiëntbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt. Kortom: aangenaam dichtbij.

Monitor borstkankerzorg
De Monitor Borstkankerzorg laat zien hoe de borstkankerzorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Feitelijke ziekenhuisinformatie wordt gecombineerd met patiëntervaringen. Hierdoor is het een uniek instrument. De Monitor is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) scherpt de criteria van de Monitor Borstkankerzorg ieder jaar verder aan. Door deze jaarlijkse aanscherping  wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren. De aanscherping van deze criteria is breed getoetst bij patiënten en professionals.

Ga naar http://www.monitorborstkankerzorg.nl/ voor alle informatie en de nieuwste criteria.

logo-borstkankervereniging

Maak uw afspraak telefonisch op nummer 020-7557011 (ma t/m vr van 9.00-16.00)

U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u binnen een dag terug voor een afspraak.